Συναλλαγές με επιταγές

Για την καλύτερη λειτουργία του τρεχούμενου λογαριασμού εκδίδεται και παραχωρείται, μεταξύ άλλων, βιβλιάριο επιταγών. Η πληρωμή με επιταγές έχει πολλά πλεονεκτήματα, αν και τα τελευταία χρόνια επισκιάστηκε λόγω των πολλαπλών ωφελημάτων που προκύπτουν από τη χρήση καρτών:

  •  η δυνατότητα πληρωμών με επιταγή, σας επιτρέπει να κυκλοφορείτε με πολύ λιγότερα χρήματα στο πορτοφόλι σας
  •  η πληρωμή με επιταγή συχνά λειτουργεί και ως απόδειξη πληρωμής, αφού είναι φανερό ποιος την εξέδωσε και ποιος την εξαργύρωσε
  •  μια επιταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν χρηματικό δώρο, εάν εκδοθεί στο όνομα άλλου ατόμου
  •  πληρωμές για υπηρεσίες (όπως για υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, τεχνικούς κ.α.) καθώς και σχολών ή καθηγητών που συχνά δεν μπορούν να γίνουν με άλλο τρόπο, εκτός από μετρητά ή επιταγές.

Είναι σοφό να προσέχουμε το βιβλιάριο επιταγών μας, να μην εκδίδουμε «ανοικτές» επιταγές, δηλαδή επιταγές στις οποίες δε φαίνεται ο δικαιούχος και επίσης να μην τις εκδίδουμε με μελλοντική ημερομηνία αντί τη σημερινή. Επίσης, για να αποφεύγουμε άσκοπα τηλεφωνήματα επιβεβαίωσης από τον τραπεζίτη μας είναι καλά να γράφουμε καθαρά και ευανάγνωστα τα στοιχεία σε μια επιταγή που εκδίδουμε και να υπογράφουμε με προσοχή ώστε να μην διαφέρει η υπογραφή μας από τις προηγούμενες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL