Το προφίλ μας

Η Τράπεζα Κύπρου («Τράπεζα» ή «Συγκρότημα») ιδρύθηκε το 1899 με έδρα την Λευκωσία και αποτελεί το μεγαλύτερο Συγκρότημα τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Κύπρο με σημαντικό μερίδιο αγοράς σε όλες τις δραστηριότητες.

Το Συγκρότημα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαμβάνει λιανική και εμπορική τραπεζική, χρηματοδοτήσεις, φάκτορινγκ, επενδυτική τραπεζική, χρηματομεσιτικές υπηρεσίες, διαχείριση κεφαλαίων, ιδιωτική τραπεζική, ασφάλειες ζωής και γενικού κλάδου.

Το Συγκρότημα δραστηριοποιείται μέσω 129 καταστημάτων, από τα οποία 123 βρίσκονται στην Κύπρο, 1 στη Ρουμανία και 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Τράπεζα Κύπρου διατηρεί επίσης γραφεία αντιπροσωπείας στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Κίνα.

Ορόσημο για την Τράπεζα ήταν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους €1 δις, η οποία ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2014 και στην οποία συμμετείχαν υψηλής ποιότητας θεσμικοί επενδυτές όπως για παράδειγμα η EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) και ο κ. WL Ross. Αυτό ενίσχυσε σημαντικά την κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας και διασφάλισε την επιτυχία της Συνολικής Αξιολόγησής της ΕΚΤ για το 2014, τον Οκτώβριο του 2014.

Όσον αφορά στη διοικητική ομάδα, η Τράπεζα διαθέτει ένα παγκόσμιας αποδοχής, Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζουν ο Δρ. Josef Ackermann ως Πρόεδρος και oι κ.κ. Wilbur Ross και Maksim Goldman ως Αντιπρόεδροι. Το Συμβούλιο διαθέτει πλούσια τραπεζική εμπειρία καθώς και μια ευρεία εταιρική εμπειρία και δεξιότητες, τα οποία θα προσθέσουν αξία στην Τράπεζα  Κύπρου, κατά την πορεία της στην πρόοδο για την αποκατάσταση της οικονομικής της ισχύος.

Τον κεντρικό ρόλο της Τράπεζας στην οικονομία της χώρας έρχεται να επισφραγίσει η απονομή του Βραβείου της «Καλύτερης Τράπεζας στην Κύπρο 2015», από το διεθνές έγκυρο περιοδικό Euromoney. Σημαντικό γεγονός αποτελεί επίσης η απονομή του τίτλου του καλύτερου Τραπεζίτη της Χρονιάς στο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Συγκροτήματος, John P. Hourican, που αποτελεί έναν από τους τέσσερις παγκόσμιους τίτλους τους οποίους και απένειμε το περιοδικό Euromoney το 2015. 

Ως ο μεγαλύτερος όμιλος τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Κύπρο, η Τράπεζα συμβάλλει και παράλληλα επωφελείται σημαντικά από την επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης στην Κύπρο. 

Η Τράπεζα Κύπρου έχει άδεια άσκησης τραπεζικών εργασιών και εποπτεύεται από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL