Στήριξη καινοτόμων ιδεών και επιχειρήσεων από την Τράπεζα Κύπρου και το CIIM IDEA

Το IDEA- Innovate.Develop.Excel.Accomplish είναι μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου και του Cyprus International Institute of Management (CIIM).

Μαζί με την Τράπεζα Κύπρου και το CIIM, στηρίζουν αφιλοκερδώς την προσπάθεια 4 αξιόλογα γραφεία παροχής υπηρεσιών της Κυπριακής οικονομίας. Συγκεκριμένα, για τα επόμενα δύο χρόνια, υπέγραψαν συμφωνία με το IDEA, οι MTN, Innovation / Leo Burnett, Deloitte και το δικηγορικό γραφείο Λέλλος Π. Δημητριάδης Δ.Ε.Π.Ε. για την παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών στις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Το IDEA αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, στην Κύπρο, επιτάχυνσης (acceleration) και επιχειρηματικής επώασης (incubation), συνολικής διάρκειας 12 μηνών.

Το Πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την τόνωση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας στην Κύπρο.

Στο Πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ομάδες (από 2 μέχρι 5 άτομα)  που έχουν δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες, απ’ όλους τους τομείς της οικονομίας, νοουμένου ότι είναι διατεθειμένοι να είναι στην Κύπρο για ένα χρόνο.

Μέχρι δέκα ομάδες θα επιλεγούν από επιτροπή αξιολόγησης, με εμπειρία  στη δημιουργία και διαχείριση νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) καθώς και σε επενδύσεις σε αυτές από την Κύπρο και το εξωτερικό. 

Οι επιλεγμένες ομάδες θα φιλοξενηθούν στο ιστορικό κτήριο της Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σύγχρονο χώρο για περίοδο μέχρι 12 μήνες. Η προκήρυξη για συμμετοχή στο IDEA άνοιξε σήμερα και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 23 Ιουλίου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε  την ιστοσελίδα του προγράμματος www.ideacy.net.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL