Ανακοίνωση

Το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου ανακοινώνει πως ο Ανώτατος Διευθύνων Σύμβουλος, Τζον Πάτρικ Χούρικαν ενημέρωσε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο για την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του, στο τέλος του καλοκαιριού 2015.  Η απόφαση του κ. Χούρικαν οφείλεται σε προσωπικούς λόγους και ο ίδιος προσβλέπει στην επιστροφή του στην Ιρλανδία για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του. Ο ίδιος έχει ενημερώσει την Τράπεζα πως δεν έχει αποδεχτεί άλλη θέση εργασίας σε άλλο οργανισμό. 

 

Κατά την αποχώρησή του από την Τράπεζα, ο κ. Χούρικαν θα έχει ήδη συμπληρώσει δύο χρόνια στην Κύπρο και θα έχει ηγηθεί της Τράπεζας κατά τη διάρκεια ενός εξαιρετικά δύσκολου κεφαλαίου της μακράς της ιστορίας. Σήμερα η Τράπεζα είναι σε πολύ καλύτερη θέση να εξυπηρετήσει τους πελάτες της, να προσφέρει ευκαιρίες στους υπαλλήλους της και να αυξήσει τις αποδόσεις στους μετόχους της.

Η Τράπεζα έχει ξεκάθαρη στρατηγική για να ακολουθήσει. Η συγχώνευση με την Λαϊκή έχει ολοκληρωθεί. Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στη μείωση στην αποξένωση ενεργητικών και τη μείωση του ρίσκου στο εξωτερικό. Η καταθετική βάση έχει σταθεροποιηθεί και η Τράπεζα έχει ήδη αρχίσει να σημειώνει σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων των πελατών της. Η χρηματοδότηση από τον ELA έχει μειωθεί δραματικά και η Τράπεζα έχει αυξήσει τα κεφάλαιά της κατά 1 δισ. Ευρώ με νέους επενδυτές, κάτι που την έχει καταστήσει μια από τις πιο υψηλά κεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην Ευρώπη.

Αυτές οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν κάτω από μια ισχυρή διοικητική ομάδα που θα λειτουργήσει κάτω από την καθοδήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου για το καλώς νοούμενο συμφέρον των καταθετών και δανειζομένων της Τράπεζας, αλλά και προς όφελος της κυπριακής οικονομίας στο σύνολό της. Ο διάδοχος του κ. Χούρικαν θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.

Σε δήλωσή του προς το προσωπικό της Τράπεζας, ο κ. Χούρικαν δήλωσε: «Είμαι περήφανος που έγινα μέλος της οικογένειας της Τράπεζας Κύπρου και που ηγήθηκα της προσπάθειας σε αυτό το δύσκολο κεφάλαιο αποκατάστασης της Τράπεζας. Για μένα αποτελεί τιμή να εργάζομαι με τόσο ταλαντούχους ανθρώπους και να διαδραματίσουμε μαζί ένα σημαντικό ρόλο για τη δημιουργία των θεμελίων για μια καλύτερη Τράπεζα που να εξυπηρετεί καλύτερα την κυπριακή οικονομία σήμερα και στο μέλλον".

 

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, Δρ. Τζόσεφ Άκερμαν, δήλωσε: "Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες και την εκτίμηση μου για την αξιόλογη πρόοδο που καταγράφηκε κάτω από την ηγεσία του Τζον Χούρικαν. Αφήνει πίσω του μια ισχυρή διευθυντική ομάδα και μία τράπεζα που βρίσκεται σε μια όλο και καλύτερη οικονομικά κατάσταση, με πλήρη επαναφορά της εμπιστοσύνης των υπαλλήλων, των επενδυτών και των πελατών. Του ευχόμαστε ότι το καλύτερο στα μελλοντικά του σχέδια και προσδοκούμε στη συνέχιση της στενής μας συνεργασίας τους επόμενους μήνες"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL