Συχνές Ερωτήσεις

1. Τι είναι η QuickPay;
2. Πως χρησιμοποιείτε την QuickPay ;
3. Σε ποιους απευθύνεται η υπηρεσία και τι δυνατότητες προσφέρει;
4. Πως ενεργοποιείτε την υπηρεσία;
5. Πως διενεργείτε QuickPay πληρωμές;

Σημαντικές Πληροφορίες
1. Για τον QuickPay Λογαριασμό μου
2. Για τις QuickPay Πληρωμές μου

 

1. Τι είναι η QuickPay;

Η QuickPay είναι μια καινοτόμα υπηρεσία πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου. Αποτελεί την γρήγορη και εύκολη λύση για πληρωμές σε τρίτους, κατόχους λογαριασμών Τράπεζας Κύπρου, όπου κι αν βρίσκεστε.

2. Πως χρησιμοποιείτε την QuickPay;

Η QuickPay έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε με την ενεργοποίηση της να συνδέει τον αριθμό κινητού του συνδρομητή που ενεργοποιεί την υπηρεσία, με ένα από τους λογαριασμούς του που θα ορίσει ως QuickPay λογαριασμό, ο οποίος θα χρεώνεται και πιστώνεται μέσω της υπηρεσίας. Με τον τρόπο αυτό νοουμένου ότι τόσο ο αποστολέας όσο και ο δικαιούχος έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία, η πληρωμή χρειάζεται μόνο τον αριθμό κινητού του παραλήπτη.

Αν ο παραλήπτης δεν έχει ενεργοποιήσει την Υπηρεσία QuickPay, ο αποστολέας μπορεί απλά να καταχωρήσει τον αριθμό λογαριασμού ή το ΙΒΑΝ ή αριθμό κάρτας του παραλήπτη για να κάνει την πληρωμή.

3. Σε ποιους απευθύνεται η υπηρεσία και τι δυνατότητες προσφέρει;

Η χρήση της QuickPay για διενέργεια πληρωμών είναι διαθέσιμη σε φυσικά πρόσωπα συνδρομητές της 1bank με πλήρη πρόσβαση οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία στη συσκευή τους μέσω της εφαρμογής της Τράπεζας Κύπρου.

Αν είστε συνδρομητής της 1bank και δεν έχετε πλήρη πρόσβαση, μπορείτε να αποκτήσετε, απλά τηλεφωνώντας στο 800 00 800.

Η QuickPay προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμών μέχρι €150 (ή ισότιμο σε ξένο νόμισμα) ανά συνδρομητή ημερησίως.

4. Πως ενεργοποιείτε την υπηρεσία;

H QuickPay υποστηρίζει τα λειτουργικά συστήματα:

iOS – version 8 and above

Αndroid – version 4.2 and above

Εάν δεν έχετε ήδη ενεργοποιήσει την υπηρεσία στη συσκευή σας, τότε θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε στο κινητό σας την εφαρμογή της Τράπεζας Κύπρου από το Apple Store ή το Google Play Store.

Η ενεργοποίηση γίνεται με τα πιο κάτω απλά βήματα:

 • Επιλέξτε την QuickPay από την αρχική οθόνη της εφαρμογής.
 • Καταχωρείστε το User ID και τον Κωδικό Ασφαλείας της 1bank και αποδεχτείτε τους Όρους και Προϋποθέσεις της QuickPay.
 • Επιβεβαιώστε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου σας. Αν ο αριθμός κινητού δεν είναι σωστός μπορείτε να τον αλλάξετε τηλεφωνώντας στην Υπηρεσία 1bank στο 800 00 800 (μπορείτε να δηλώσετε αριθμό κινητού τηλεφώνου Κύπρου ή εξωτερικού).
 • Επιλέξτε τον αριθμό λογαριασμού που θα χρησιμοποιείτε για την αποστολή και παραλαβή πληρωμών.

Εάν θα χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία QuickPay σε περισσότερες από μία συσκευές τότε για κάθε συσκευή πρέπει να κάνετε τα πιο πάνω βήματα. Ο αριθμός κινητού παραμένει ο ίδιος.

Σε κάθε συσκευή δεν επιτρέπονται περισσότερες από μία ενεργοποιήσεις.

5. Πως διενεργείτε QuickPay πληρωμές ;

 1. Επιλέξτε τον δικαιούχο από τις επαφές σας ή καταχωρίσετε τον αριθμό κινητού αν ο δικαιούχος δεν είναι καταχωρημένος στις επαφές σας.
 2. Το σύστημα θα σας ενημερώσει αν ο δικαιούχος είναι ενεργοποιημένος χρήστης της Υπηρεσίας QuickPay και δεν χρειάζεται η καταχώρηση αριθμού λογαριασμού για εκτέλεση της πληρωμής.
 3. Αν ο δικαιούχος δεν έχει ενεργοποιήσει την Υπηρεσία QuickPay, μπορείτε εναλλακτικά την πρώτη φορά να καταχωρήσετε τον αριθμό λογαριασμού ή το ΙΒΑΝ ή τον αριθμό της κάρτας, της Τράπεζας Κύπρου που θα σας δώσει. Το σύστημα θα θυμάται τον λογαριασμό ή το ΙΒΑΝ που καταχωρήσετε για μελλοντικές πληρωμές. (Σε περίπτωση κάρτας θα θυμάται τον αριθμό του κύριου λογαριασμού που είναι συνδεδεμένος με την κάρτα). Η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη και σε ενεργοποιημένους χρήστες της QuickPay που επιθυμούν να πιστωθούν σε διαφορετικό λογαριασμό τους.
 4. Ο αποστολέας και ο δικαιούχος, λαμβάνουν ενημερωτικό μήνυμα SMS επιβεβαίωσης της πληρωμής. Ο αποστολέας έχει τη δυνατότητα καταχώρησης σύντομου μηνύματος κατά τη διενέργεια της πληρωμής, το οποίο θα συμπεριλαμβάνεται στο ενημερωτικό μήνυμα SMS.

 

Σημαντικές Πληροφορίες

1. Για τον QuickPay Λογαριασμό μου

 • QuickPay λογαριασμός μπορεί να οριστεί οποιοσδήποτε προσωπικός ή κοινός λογαριασμός που είναι συνδεδεμένος με πλήρη πρόσβαση στη 1bank συνδρομή σας, με εξαίρεση λογαριασμούς δανείου ή εμπρόθεσμων καταθέσεων.
 • Εάν επιλέξετε ως QuickPay λογαριασμό σας την πιστωτική σας κάρτα οι πληρωμές σας θα χρεώνονται με 3,33% επί του ποσού της συναλλαγής (ελάχιστη χρέωση €5).
 • Εάν επιλέξετε λογαριασμό προειδοποίησης ως τον QuickPay λογαριασμό σας, το ημερήσιο ποσό πληρωμών που θα κάνετε μέσω της Υπηρεσίας QuickPay θα αφαιρείται από το όριο των €300 ή €500 (για e-notice), που επιτρέπεται για πληρωμές από λογαριασμούς προειδοποίησης από οποιοδήποτε κανάλι της 1bank.

2. Για τις QuickPay Πληρωμές μου

 • Μόνο πληρωμές σε λογαριασμούς ιδίου νομίσματος επιτρέπονται.
 • Υπάρχουν συσκευές οι οποίες ζητούν την εξουσιοδότηση σας για να επιτραπεί σε κάποια εφαρμογή να έχει πρόσβαση στις επαφές σας. Εάν η συσκευή σας ανήκει στην πιο πάνω κατηγορία θα λάβετε σχετικό μήνυμα στη συσκευή σας. Το μήνυμα θα σας καθοδηγήσει να δώσετε τη συγκατάθεση σας έτσι ώστε η υπηρεσία QuickPay να έχει πρόσβαση στις επαφές σας (η QuickPay δεν θα έχει πρόσβαση σε κανένα άλλο περιεχόμενο του κινητού σας τηλεφώνου). Έτσι μέσω της υπηρεσίας QuickPay θα μπορείτε να αναζητήσετε από τις επαφές σας (αναζητήστε πληκτρολογώντας όνομα ή αριθμό κινητού) και να επιλέξετε τον αριθμό τηλεφώνου δικαιούχου που επιθυμείτε. Οι πληροφορίες των επαφών σας δεν φυλάσσονται στα συστήματα της Τράπεζας.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL