Οι μέτοχοι ενέκριναν την εισαγωγή της μετοχής στο Λονδίνο, με ποσοστό 99,74%

Οι μέτοχοι συμφώνησαν χθες στην εισαγωγή της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η απόφαση λήφθηκε σε έκτακτη γενική συνέλευση κατά την οποία οι μέτοχοι ενέκριναν δύο ψηφίσματα.

Μιλώντας στη συνέλευση ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Δρ Josef Ackermann ζήτησε τη στήριξη των μετόχων τονίζοντας πως «η ένταξη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου θα είναι προς το συμφέρον των μετόχων, της Τράπεζας και της οικονομίας». Χαρακτήρισε την εισαγωγή της μετοχής σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο ως σημαντικό ορόσημο για την εξέλιξη της Τράπεζας και για τη στρατηγική της για ενίσχυση της οικονομικής της ευρωστίας και επίτευξης των υψηλότερων προτύπων εταιρικής διακυβέρνησης και διαφάνειας.

O Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου κ. Τζον Χούρικαν στην ομιλία του αναφέρθηκε στη λαμπρή μακροπρόθεσμη προοπτική της Τράπεζας, υποδεικνύοντας ότι «η προτεινόμενη εισαγωγή των μετοχών στο LSE αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην πορεία για ανάκτηση της ισχυρής της θέσης». Επίσης ανέφερε πως «εργαζόμαστε για εισαγωγή των μετοχών στη premium κατηγορία του LSE και σκοπεύουμε να καταστούμε επιλέξιμοι για συμπερίληψη στους δείκτες FTSE UK σε κατοπινό στάδιο».

Όπως αναφέρθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση αναμένεται ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών στο Λονδίνο και στην Κύπρο θα αρχίσει πριν το τέλος Φεβρουαρίου 2017.

(διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας).