Η Τράπεζά μας στηρίζει συναυλίες για τους άπορους

Δυο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης, τραγουδούν «Τα τραγούδια είναι στον δρόμο», σε δυο μοναδικές συναυλίες στη Λευκωσία και Λεμεσό. Οι συναυλίες αποτελούν μια συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου με τους Δήμους Λεμεσού και Στροβόλου για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για άπορους συνανθρώπους μας.

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Στροβόλου» και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λεμεσού, τα οποία και βοηθούν τις κοινότητές τους που έχουν πληγεί από τη χρηματοοικονομική κρίση.

Τους καλλιτέχνες, θα συνοδεύει η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας. Η ορχήστρα αποτελείται από 30 νέους που ασχολούνται με την ορχήστρα και τη μουσική. Από τη δημιουργία της το 1999 η ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 180 συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με τη συμμετοχή γνωστών ερμηνευτών της ελληνικής μουσικής.

Η Εστουδιαντίνα, εκτός από τις εμφανίσεις της σε συναυλίες, καταβάλλει προσπάθειες να διασώσει τη μουσική των παλιών Σμυρνιών συνθετών και των νέων συνθετών, τραγουδιστών και μουσικών εκτελεστών.

Το 2004, με παραγωγό τον Γιώργο Νταλάρα εκδόθηκε η πρώτη δισκογραφική συλλογή που φέρει τον τίτλο «Σμύρνη», η οποία και απέσπασε τη διάκριση του καλύτερου δίσκου της χρονιάς. Την ορχήστρα διευθύνει ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, ο ιδρυτής της Εστουαδιαντίνας, με αρωγούς και συμπαραστάτες συνομήλικους φίλους μουσικούς από την πόλη της Νέας Ιωνίας και του Βόλου.

Η πρώτη συναυλία των καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών στη Λευκωσία και η δεύτερη στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κηποθέατρο Λεμεσού. Οι συναυλίες αρχίζουν στις 20.30 μ.μ. και πραγματοποιούνται με την ευκαιρία των 25 χρόνων του καναλιού Κανάλι 6.