Τhe Cyprus Chapter of the Association of the Certified Fraud Examiners

Το Κυπριακό «Παράρτημα» του παγκόσμιου οργανισμού καταπολέμησης της απάτης

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 21/06/2017 πρόγευμα εργασίας του Cyprus Chapter of the Association of Certified Fraud Examiners.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι διάφορων φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου και άλλων παραγόντων.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση  των συμμετεχόντων, για τη σύσταση του κυπριακού παραρτήματος  του Association of Certified Fraud Examiners (ΑCFE), αλλά και για τους άμεσους στόχους του. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του κυπριακού παραρτήματος του ΑCFE, υπό την αιγίδα του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου.

Ο μητρικός οργανισμός ACFE ιδρύθηκε στο Όστιν του Τέξας και αποτελεί τον μεγαλύτερο παγκόσμιο οργανισμό καταπολέμησης της απάτης. Το κυπριακό παράρτημα έχει ιδρυθεί με εξουσιοδότηση και κάτω από τους κανονισμούς  του μητρικού οργανισμού, με σκοπό να προωθήσει την εκπαίδευση και επιμόρφωση των μελών του, την ενημέρωση του κοινού και των συνεργαζόμενων φορέων για την  πρόληψη, ανίχνευση και αντιμετώπιση περιστατικών απάτης στην  κυπριακή κοινωνία.