Μια νεανική δημιουργική παρέα στο Φεστιβάλ Δημιουργικότητας Καννών

Cannes Young Lions. Είναι και οι έξι λιοντάρια. Είναι δημιουργικοί, έχουν ταλέντο και όνειρα και εκπροσωπούν την Κύπρο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Δημιουργικότητας των Καννών (Cannes Lions International Festival of Creativity).

H Tράπεζα Κύπρου, πιστεύοντας στους νέους και τα μεγάλα αποθέματα δημιουργικότητας που έχουν, στηρίζει και ενδυναμώνει την προσπάθειά τους, ως Youth Supporter.

Kαι οι έξι είναι υπέροχοι. Ο καθένας με τη διαφορετικότητά του, όλοι όμως δημιουργικοί, με μεράκι και αγάπη για ό,τι κάνουν. Οι περισσότεροι είναι designers, άλλοι πάλι μεταπήδησαν στον χώρο της διαφήμισης και επικοινωνίας είτε γιατί αγαπούν τη δημιουργικότητα είτε γιατί έχουν μεράκι με την καλλιτεχνία.

Έξι νέα παιδιά εκπροσωπούν την Κύπρο στον διαγωνισμό, γεμίζουν τις βαλίτσες τους ελπίδες και όνειρα, έτοιμοι να γνωρίσουν ανθρώπους και εμπειρίες, να ανοίξουν τα φτερά τους και να εκπροσωπήσουν επάξια την Κύπρο. Σας τους παρουσιάζουμε:

O Κωνσταντίνος Κακούρος σκέφτεται και γράφει και η Χριστίνα Μιχαηλίδου σχεδιάζει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ο Βασίλης Αργυρού είναι η ψυχή της παρέας και έχει όνειρα για καριέρα στο εξωτερικό. Η Μαρία Τομπάζου δένει τέλεια μαζί του.

Ο Αθανάσιος Κούγιας και ο Αλέξανδρος Γιαννακάκη από την Ελλάδα, εκπροσωπούν επάξια την Κύπρο.

Επιλέγηκαν όλοι και εκπροσωπούν την Κύπρο στο Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικότητας, Cannes Young Lions, χάρη στη δημιουργική τους έκφραση, με ένα θέμα επίκαιρο αλλά ξεχασμένο… Τα αδέσποτα ζώαΈνα θέμα κοινωνικό, οικονομικό, ένα θέμα ανθρωπιστικό και ταυτόχρονα ανθρώπινο. Οι καλλιτέχνες δημιούργησαν για το Καταφύγιο Σκύλων Sirius στη Λεμεσό, ξεδιπλώνοντας τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και την αγάπη τους για την Τέχνη, με τη σκέψη στραμμένη στα ζώα που πρέπει να επιβιώσουν.

Εγκατάλειψη, κακοποίηση, θάνατος. Όμως, ταυτόχρονα και αγώνας για επιβίωση και ζωή.

Οι διαγωνιζόμενοι έχουν έμπνευση! Η ζωή των αδέσποτων στον δρόμο, οι κίνδυνοι και η βία που αντιμετωπίζουν αλλά και το σημαντικό έργο των οργανωμένων και μη φιλοζωικών οργανώσεων και των όπου Κύπρου φιλόζωων που διεκδικούν μια καλύτερη ζωή για τα ζώα.

Θέμα: Καταφύγιο Σκύλων Sirius.

Έργο: Διαφημίσεις ανάλογα με την κατηγορία

Κατηγορίες: Print, Social Media, Film, Marketing

Μήνυμα: Ευαισθητοποίηση των ανθρώπων, της κοινής γνώμης.

Σκοπός: Να συνεισφέρουν οικονομικά για το καταφύγιο.

Διαγωνιζόμενοι ηλικίας 18 – 30 χρόνων

Κριτική επιτροπή: Επιλογή νικητών.

Η Έλλη Ιωαννίδου της Τράπεζας Κύπρου μιλά με ζήλο για την πολιτική της Τράπεζας να στηρίξει νέους ανθρώπους και επαγγελματίες, την καινοτομία και δημιουργικότητα, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με φορείς που στηρίζουν τους νέους.

Ο διαγωνισμός Cannes Young Lions Competition θεωρείται ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός διαφήμισης για νέους δημιουργούς μέχρι 30 ετών! Πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του International Festival of Creativity CANNES LIONS στις Κάννες. Τα βραβεία Young Lions θεωρούνται τα σημαντικότερα και μοναδικά για νέους καλλιτέχνες στην Κύπρο.

Ο τοπικός διαγωνισμός για την επιλογή των διαγωνιζομένων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2015. Επίσημη αντιπρόσωπος η Holy Cow Advertising.

Και τώρα η συνέχεια. Η καλύτερα και φέτος η συνέχεια. Oι νέοι δημιουργοί στις Κάννες σε μια αίθουσα με τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο της διαφήμισης και της επικοινωνίας. Δημιουργούν … νιάτα και μαζεύουν εμπειρίες. Και μετά; Ένα πακέτο γεμάτο γεύσεις δημιουργίας, εμπειρίες από καταξιωμένους στον χώρο, φρεσκάδα και ναι, καινοτομία. Η νίκη τους περιμένει.

Τα δημιουργικά παραδίδονται με κωδικούς στους κριτές. Η κριτική επιτροπή συνέρχεται και αποφασίζει. Τελική φάση και αναμονή. Οι νικητές ανακοινώνονται.

Στην Κύπρο, όλα τα έργα παραδίνονται στο Καταφύγιο Ζώων Sirius για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση. Μια μεγάλη γκάμα επιλογών για τα αδέσποτα ζώα, που θέλουν να ζήσουν και ζητούν την προστασία μας.