Συχνές ερωτήσεις για την QuickPay

1. Τι είναι η QuickPay;
2. Πώς χρησιμοποιείτε την QuickPay;
3. Σε ποιους απευθύνεται η υπηρεσία και ποιες δυνατότητες προσφέρει;
4. Πώς ενεργοποιείται η υπηρεσία;
5. Πώς πραγματοποιείτε QuickPay πληρωμές;

Σημαντικές πληροφορίες 
1. Για τον QuickPay Λογαριασμό μου 
2. Για τις QuickPay Πληρωμές μου

 

1. Τι είναι η QuickPay;

Η QuickPay είναι μια πρωτοποριακή υπηρεσία πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου. Είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση για πληρωμές σε τρίτους κατόχους λογαριασμών Τράπεζας Κύπρου, όπου κι αν βρίσκεστε.

2. Πώς χρησιμοποιείτε την QuickPay;

Η QuickPay έχει σχεδιαστεί για να συνδέει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του συνδρομητή, που ενεργοποιεί την υπηρεσία, με έναν από τους λογαριασμούς του. Ο λογαριασμός ορίζεται ως QuickPay Λογαριασμός, και χρεώνεται και πιστώνεται μέσω της υπηρεσίας. Όταν ο αποστολέας και ο δικαιούχος ενεργοποιήσουν την υπηρεσία, τότε για να πραγματοποιηθεί η πληρωμή, είναι απαραίτητος ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη.

Αν ο παραλήπτης δεν έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία QuickPay, ο αποστολέας μπορεί να καταχωρήσει τον αριθμό λογαριασμού ή το ΙΒΑΝ ή τον αριθμό κάρτας του παραλήπτη για να πραγματοποιήσει την πληρωμή.

3. Σε ποιους απευθύνεται η υπηρεσία και ποιες δυνατότητες προσφέρει;

Η χρήση της QuickPay για πραγματοποίηση πληρωμών είναι διαθέσιμη σε φυσικά πρόσωπα συνδρομητές της 1bank με πλήρη πρόσβαση, οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία στη συσκευή τους μέσω της εφαρμογής της Τράπεζας Κύπρου.

Αν είστε συνδρομητής της 1bank και δεν έχετε πλήρη πρόσβαση, μπορείτε να αποκτήσετε καλώντας στο τηλέφωνο 800 00 800.

Η QuickPay προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμών μέχρι και €150 (ή ισότιμο πόσο σε ξένο νόμισμα) ανά συνδρομητή ημερησίως.

4. Πώς ενεργοποιείται η υπηρεσία;

H QuickPay υποστηρίζει τα λειτουργικά συστήματα:

iOS – version 8 και άνω

Αndroid – version 4.2 και άνω.

Εάν δεν έχετε ήδη ενεργοποιήσει την υπηρεσία στη συσκευή σας, τότε θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε στο κινητό σας την εφαρμογή της Τράπεζας Κύπρου από το Apple Store ή το Google Play Store.

Η ενεργοποίηση γίνεται με απλά βήματα:

 • Επιλέξτε την QuickPay από την αρχική οθόνη της εφαρμογής.
 • Καταχωρήστε το User ID και τον Κωδικό Ασφαλείας της 1bank και αποδεχτείτε τους Όρους και Προϋποθέσεις της QuickPay.
 • Επιβεβαιώστε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου σας. Αν ο αριθμός κινητού τηλεφώνου δεν είναι σωστός, μπορείτε να τον αλλάξετε καλώντας στην Υπηρεσία 1bank, στο τηλέφωνο 800 00 800 (μπορείτε να δηλώσετε αριθμό κινητού τηλεφώνου Κύπρου ή εξωτερικού).
 • Επιλέξτε τον αριθμό λογαριασμού που θα χρησιμοποιείτε για την αποστολή και παραλαβή πληρωμών.

Εάν θα χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία QuickPay σε περισσότερες από μία συσκευές, τότε για κάθε συσκευή θα πρέπει να ακολουθήσετε τα πιο πάνω βήματα. Ο αριθμός κινητού τηλεφώνου παραμένει ο ίδιος.

Σε κάθε συσκευή, επιτρέπεται μία μόνο ενεργοποίηση.

5. Πώς πραγματοποιείτε QuickPay πληρωμές;

 • Επιλέξτε τον δικαιούχο από τις επαφές σας ή καταχωρήστε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου αν ο δικαιούχος δεν είναι καταχωρημένος στις επαφές σας.
 • Το σύστημα θα σας ενημερώσει αν ο δικαιούχος είναι ενεργοποιημένος χρήστης της υπηρεσίας QuickPay. Τότε δεν χρειάζεται η καταχώρηση αριθμού λογαριασμού για εκτέλεση της πληρωμής.
 • Αν ο δικαιούχος δεν έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία QuickPay, μπορείτε, την πρώτη φορά, να καταχωρήσετε τον αριθμό λογαριασμού ή το ΙΒΑΝ ή τον αριθμό της κάρτας της Τράπεζας Κύπρου που θα σας δώσει. Το σύστημα θα θυμάται τον λογαριασμό ή το ΙΒΑΝ που έχετε καταχωρήσει για μελλοντικές πληρωμές. (Σε περίπτωση κάρτας, θα θυμάται τον αριθμό του κύριου λογαριασμού που είναι συνδεδεμένος με την κάρτα.) Η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη και σε ενεργοποιημένους χρήστες της QuickPay που επιθυμούν να πιστωθούν σε διαφορετικό λογαριασμό τους.
 • Ο αποστολέας και ο δικαιούχος λαμβάνουν ενημερωτικό μήνυμα SMS επιβεβαίωσης της πληρωμής. Ο αποστολέας έχει τη δυνατότητα καταχώρησης σύντομου μηνύματος κατά την πραγματοποίηση της πληρωμής, το οποίο θα συμπεριλαμβάνεται στο ενημερωτικό μήνυμα SMS.

 

Σημαντικές πληροφορίες

1. Για τον QuickPayΛογαριασμό μου

 • Ως QuickPay Λογαριασμός μπορεί να οριστεί οποιοσδήποτε προσωπικός ή κοινός λογαριασμός που είναι συνδεδεμένος με πλήρη πρόσβαση στην 1bank συνδρομή σας, με εξαίρεση λογαριασμούς δανείου ή εμπρόθεσμων καταθέσεων.
 • Εάν επιλέξετε ως QuickPay Λογαριασμό σας την πιστωτική σας κάρτα, οι πληρωμές σας θα χρεώνονται με 3,33% επί του ποσού της συναλλαγής (ελάχιστη χρέωση € 4,40).
 • Εάν επιλέξετε Λογαριασμό [ροειδοποίησης ως τον QuickPay λογαριασμό σας, το ημερήσιο ποσό πληρωμών που θα κάνετε μέσω της υπηρεσίας QuickPay θα αφαιρείται από το όριο των €300 ή €500 (για e-notice) που επιτρέπεται για πληρωμές από Λογαριασμούς πΠοειδοποίησης από οποιοδήποτε κανάλι της 1bank.

 

2. Για τις QuickPay πληρωμές μου

 • Μόνο πληρωμές σε λογαριασμούς ιδίου νομίσματος επιτρέπονται.
 • Υπάρχουν συσκευές οι οποίες ζητούν την εξουσιοδότησή σας για να επιτραπεί σε κάποια εφαρμογή να έχει πρόσβαση στις επαφές σας. Εάν η συσκευή σας ανήκει στην πιο πάνω κατηγορία, θα λάβετε σχετικό μήνυμα στη συσκευή σας. Το μήνυμα θα σας καθοδηγήσει να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ώστε η υπηρεσία QuickPay να έχει πρόσβαση στις επαφές σας (η QuickPay δεν θα έχει πρόσβαση σε κανένα άλλο περιεχόμενο του κινητού σας τηλεφώνου). Έτσι, μέσω της υπηρεσίας QuickPay, θα μπορείτε να αναζητήσετε από τις επαφές σας (αναζητήστε πληκτρολογώντας όνομα ή αριθμό κινητού) και να επιλέξετε τον αριθμό τηλεφώνου του δικαιούχου που επιθυμείτε. Οι πληροφορίες των επαφών σας δεν φυλάσσονται στα συστήματα της Τράπεζας. 
Η Τράπεζα Κύπρου χρησιμοποιεί cookies στο διαδικτυακό τόπο με στόχο τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies.